ΞΑΛΜΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ
700gr. φιλέτα ξαρμυρισμένου μπακαλιάρου Κόκκαλη
100ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
4 πατάτες σε χοντρές φέτες
100ml άσπρο κρασί
1 κ.σ. μαϊντανό
χυμό από δύο λεμόνια
1 κ.γ αλεύρι
αλάτι – πιπέρι
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε τις πατάτες και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν για 5 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε ελαφριά.
Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Ακουμπάμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου και προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, περιχύνουμε με μία κούπα ζεστό νερό, κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου μισή ώρα. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ξανά με λίγο νερό.
Αφού είναι έτοιμο, διαλύουμε το αλεύρι μέσα στο χυμό λεμονιού, ρίχνουμε δύο κουταλιές ζωμό και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε πάνω στο φαγητό και κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά ώστε να πάει παντού, μαγειρεύουμε για δύο λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή επιτυχία!