ΒΑΦΗ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΓΑ

Υλικά:
20 αυγά
500gr. παντζάρια
5 κ.σ. ξίδι λευκό
1 κ.σ. αλάτι
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το ξίδι και το αλάτι να βράσουν.
Κρατάμε τα παντζάρια για σαλάτα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς ο ζωμός.
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα αυγά και ρίχνουμε τον κόκκινο ζωμό μέσα, βράζουμε για 20΄
και όταν είναι έτοιμα αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε μέσα τα αυγά μέχρι να πάρουν το
χρώμα που θέλουμε, τα βγάζουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν. Τα γυαλίζουμε με ελαιόλαδο.
Υλικά για σχέδια με χαρτοπετσέτα:
1) Μπορντούρες από χαρτοπετσέτες 2) ασπράδι από 1 αυγό.
Παίρνουμε χαρτοπετσέτες με σχέδια της επιλογής μας και κόβουμε με ψαλίδι τις μπορντούρες.
Θα πρέπει να έχουμε βράσει τα αυγά και να έχουν κρυώσει πολύ καλά.
Χτυπάμε λίγο το ασπράδι του αυγού, τοποθετούμε πάνω στο βρασμένο αυγό τη μπορντούρα
από τη χαρτοπετσέτα και με ένα πινέλο αλείφουμε με το ασπράδι να κολλήσει.
Αφήνουμε να στεγνώσει πολύ καλά και γυαλίζουμε με ελαιόλαδο.