ΒΑΦΗ ΑΥΓΩΝ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ
χρόνος προετοιμασίας
90΄
μερίδες
6΄
Συστατικα:
6-10 αυγά
500γρ. παντζάρια,
5 κουταλιές ξίδι λευκό
Για διακόσμηση
Λουλούδια και φύλλα από φυτά
Δίχτυ
Κλωστή
Εκτελεση συνταγης
Πλένουμε πολύ καλά τα παντζάρια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσουν.
Κρατάμε τα παντζάρια για σαλάτα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς ο ζωμός.
Πλένουμε τα αυγά πολύ καλά και τοποθετούμε λουλούδια ή φύλλα φυτών. Τυλίγουμε με δίχτυ ή καλσόν και δένουμε με κλωστή.
Τοποθετούμε προσεκτικά τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα με τον κόκκινο ζωμό και ρίχνουμε το ξύδι.
Βράζουμε τα αυγά για 12-15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε μέσα τα αυγά μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλουμε.
Τα βγάζουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν.
Τα γυαλίζουμε με ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία!