Tortillas με κοτόπουλο & σως με Μακεδονικό Ταχίνι με Λεμόνι
Υλικά για το μαρινάρισμα
500gr. φιλέτο κοτόπουλο
1 κ.σ. μουστάρδα
50ml ελαιόλαδο
150ml μπύρα
1 κ.σ. μέλι
1/2 κ.γ. ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Για τις πίτες
4 πίτες tortilla Santa Maria
150gr. ρόκα
8 ντοματίνια
80gr. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι σε φλούδες
Για τη σως
100gr. Μακεδονικό Ταχίνι με Λεμόνι
40ml νερό
1 σκελίδα σκόρδο
20ml ελαιόλαδο
1/4 ματσάκι μαϊντανό
χυμό από μισό λεμόνι
1/4 κ.γ. πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, ανακατεύουμε πολύ καλά και κλείνουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και έπειτα το βγάζουμε εκτός, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί πολύ καλά και ρίχνουμε το κοτόπουλο. Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε για λίγο να σταθεί.
Για να φτιάξουμε τη σως, ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
Για να φτιάξουμε τις πίτες τοποθετούμε σε κάθε μία από αυτές τη ρόκα, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση καθώς και το καπνιστό τυρί.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και γεμίζουμε τις πίτες.
Τέλος, ρίχνουμε αρκετή από τη γευστική σως με το Μακεδονικό Ταχίνι με Λεμόνι. Κλείνουμε προσεκτικά και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!