ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
Υλικά:
• 2 ώριμες μπανάνες
• 1 αυγό ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ
• 100ml γάλα
• 1 βανίλια ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ
• 1//3 κουταλάκι κανέλα
• 1/2 κουταλάκι μπείκιν πάουντερ
• 1 πρέζα αλάτι
• 200 γραμ. αλεύρι ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ
• 150ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ κόβουμε τις μπανάνες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το αυγό και το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε τη βανίλια, την κανέλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μισό μέρος από το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιήθούν τα υλικά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε κουταλιές από το μείγμα. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Βγάζουνε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια σερβίρουμε με μέλι.