ΘΡΑΨΑΛΟ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
χρόνος προετοιμασίας
60΄
μερίδες
4΄
Συστατικα:
• 500gr. θράψαλο ροδέλα ΚΟΚΚΑΛΗ
• 50gr. αλεύρι
• Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το κουρκούτι:
• 200gr. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 50gr. κορν φλάουρ,
• 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
• 1 κουταλιά πελτέ
• 1 κουταλιά ελαιόλαδο
• Αλάτι
• 1 κουτάκι μπύρα
Εκτελεση συνταγης
Εκτέλεση
Αφήνουμε το θράψαλο να ξεπαγώσει μέσα σε ένα σουρωτήρι στο ψυγεία
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ελαιόλαδο τον πελτέ και σταδιακά προσθέτουμε την μπύρα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Αλατίζουμε ελαφρώς το θράψαλο και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Βουτάμε στο κουρκούτι και τηγανίζουμε σε αρκετό καυτό ελαιόλαδο.
Βγάζουμε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!