ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
Για τη βάση:
• 220gr. μπισκότα τύπου digestive ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ • 80gr. λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα
• 1 lt γάλα • 120gr. ζάχαρη
• 100gr. άνθος αραβοσίτου ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ
- 1 αυγό
• 100gr. βούτυρο
σε θερμοκρασία δωματίου
• 2 βανίλιες,
- Μαρμελάδα φράουλα ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ
• Φρέσκες φράουλες για διακόσμηση
Σε ένα multi θρυμματίζουμε τα μπισκότα, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Σε φόρμες για κάπ κέικ τοποθετούμε αντικολλητικά φορμάκια και βάζουμε δύο κουταλιές από το μπισκότο. Πατάμε ώστε να στρώσει ομοιόμορφα και στα τοιχώματα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 έως 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Αφού έχουν κρυώσει εντελώς ξεφορμάρουμε προσεκτικά και μεταφέρουμε σε μία πιατέλα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 900ml από το γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Μέσα στο υπόλοιπο γάλα αναμειγνύουμε το άνθος αραβοσίτου και ρίχνουμε στην κατσαρόλα πριν κοχλάσει το γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα. Προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με την κρέμα. Ρίχνουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα ταψί και σκεπάζουμε με μεμβράνη ώστε να ακουμπά πάνω στην κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τα ταρτάκια. Βάζουμε πάνω ένα κουταλάκι μαρμελάδα φράουλα και γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!