ΤΑΧΙΝΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
500 γραμ. μανιτάρια λευκά
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
20 ml ελαιόλαδο
100 γραμ. σπασμένο σιτάρι
50 ml λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
200 γραμ. Μακεδονικό Ταχίνι ολικής αλέσεως
1,5 λίτρο νερό
Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρουν χρώμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σπασμένο σιτάρι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.
Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά καθώς και το νερό. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά. Δυο λεπτά πριν είναι έτοιμο, βάζουμε το ταχίνι σε ένα μπολ και προσθέτουμε ζωμό από το φαγητόώστε να γίνει ένας αραιός χυλός. Ρίχνουμε το χυλό στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε λίγο χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε με κομμάτια παξιμάδι ή κρουτόν.
Καλή επιτυχία!