ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
500γρ. σπανάκι
1 ξερό κρεμμύδι
1 πράσο (το λευκό μέρος)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. άνηθο
4 αυγά
100γρ. ρύζι
200γρ. γιαούρτι
100γρ. αλεύρι
1 κ.γ. baking powder
100γρ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
200γρ. φέτα
1 πρέζα κύμινο
30ml ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
Για το ταψί
50ml ελαιόλαδο
αλεύρι
σουσάμι
Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1 λεπτό, στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς για 3 λεπτά μέχρι να αρχίσει μαλακώνει το ρύζι.
Τέλος αποσύρουμε από τη φωτιά αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κύμινο.
Αδειάζουμε το σπανάκι σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει. Αφού έχει κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τα ρίχνουμε στο μπολ & ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε την τριμμένη γραβιέρα και κρατάμε λίγο για το ταψί, προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε απαλά.
Λαδώνουμε τον πάτο ενός ταψιού με ένα πινέλο και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.
Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίχνουμε την υπόλοιπη γραβιέρα, πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 50 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!