ΣΟΥΠΙΟΠΙΛΑΦΟ
3-4 μέτριες σουπιές με το μελάνι
50ml ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 δαφνόφυλλα
1 μικρή καυτερή πιπεριά
1 μέτρια ντομάτα πολτοποιημένη
2 κ.σ. ξύδι
100ml λευκό κρασί
250gr. ρύζι καρολίνα
750ml ζεστό νερό
αλάτι, πιπέρι.
Αρχικά πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις σουπιές φορώντας γάντια. Ανοίγουμε τους
σάκους με τα μελάνια, τα διαλύουμε σε 2 κούπες χλιαρό νερό, μετά από 30' σουρώνουμε,
για να μην βάλουμε άμμο στο φαγητό μας.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και
τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε για 10' να πιούν τα υγρά τους,
ρίχνουμε το ξύδι με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις 2 κούπες με το μελάνι και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί 40' σε μέτρια φωτιά.
Όταν οι σουπιές μαλακώσουν ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε σταδιακά το νερό μέχρι να ψηθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε φρέσκο πιπέρι και σκεπάζουμε με μια πετσέτα μέχρι να χυλώσει. Τρώγεται ζεστό.
Καλή επιτυχία !!!