ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ CHEESECAKE ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ARLA
Για τη βάση
400 γραμ. γεμιστά μπισκότα φράουλα
80 γραμ. βούτυρο lurpak
Για την κρέμα
600γραμ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
400γραμ. πραλίνα φουντουκιού
100γραμ. κουβερτούρα
Για τη σως φράουλα
400γραμ. φρέσκες κόκκινες φράουλες
150 ραμ. ζάχαρη
1 βανίλια
Ρίχνουμε τα μπισκότα σε ένα multi, τα θρυμματίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο σε μία μικρή κατσαρόλα και περιχύνουμε τα μπισκότα,
ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε σε μία αποσπώμενη φόρμα.
Πιέζουμε με ένα κουτάλι και στρώνουμε ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια.
Αδειάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα arla στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για λίγο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
Εντωμεταξύ ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, τη λιώνουμε σε μπεν μαρί και την αφήνουμε στην άκρη για 1 λεπτό να κρυώσει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μίξερ την πραλίνα φουντουκιού και τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Αδειάσουμε την κρέμα μέσα στη φόρμα και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη σως φράουλα.
Πολτοποιούμε τις φράουλες ένα πολυμηχάνημα, τις αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια, ανακατεύουμε απαλά και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 3 λεπτά.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια περιχύνουμε το γλυκό.
Κρατάμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 4 ώρες και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!