ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ & MIX ΤΥΡΙΩΝ
1 πακέτο σφολιάτα
Γέμιση:
200γρ. γαλοπούλα
150γρ. τυρί κρέμα
150γρ. mix τυριών
20ml γάλα
1/2 κ.γ. θυμάρι και ρίγανη
πιπέρι
Άλειμμα:
1 αυγό
1κ.γ. γάλα
Αρχικά αφήνουμε την σφολιάτα για περίπου μισή ώρα εκτός ψυγείου.
Ψιλοκόβουμε την γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια και μεταφέρουμε σε ένα Μπολ.
Ρίχνουμε το μείγμα τυριών και το τυρί κρέμα.
Προσθέτουμε το γάλα το θυμάρι και την ρίγανη καθώς και το πιπέρι και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
Ανοίγουμε πάνω στο μπάγκο εργασίας το φύλλο της σφολιάτας και κόβουμε στα τέσσερα.
Στο μισό μέρος του φύλλου δημιουργούμε τρεις μικρές χαρακιές ώστε να μπορεί να φεύγει ο αέρας κατά το ψήσιμο.
Στο άλλο μισό βάζουμε μία γενναία κουταλιά από την γεμίσει και κλείνουμε το πιτάκι.
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αυγό με το γάλα και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια από τα πιτάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 15 έως 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!