ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
Υλικά:
Για τη ζύμη:
• 200ml χλιαρό γάλα
• 1 κουταλάκι ζάχαρη
• 1 φακελάκι ξηρη μαγιά
• 3 αυγά
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• Αλάτι
• 500gr αλεύρι Γ.Ο.Χ.
• 600gr Λουκάνικα Φρανκφούρτης ΥΦΑΝΤΗ
• Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το γάλα με τη ζάχαρη και την μαγιά και αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα και ρίχνουμε αλάτι.
Βάζουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό και ελαφρά κολλώδη ζυμάρι,
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα ή με μεβράνη και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.
Λαδώνουμε την επιφάνια που θα δουλέψουμε και αδείάζουμε το ζυμάρι. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε 1 λεπτό φύλλο. Με ένα μαχαίρι κόβουμε 10 μέρη. Τα φύλλα θα πρέπει να είναι σε διάσταση όσο τα λουκάνικα.
Τοποθετούμε πάνω στο κάθε φύλλο το λουκάνικο, ρολάρουμε και κλείνουμε καλά τις άκρες ώστε να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα. Αφήνουμε για 10 λεπτά να φουσκώσουν.
Ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια θερμοκρασία. Τηγανίζουμε το πιροσκί γυρνώντας συνεχώς μέχρι να ψηθούν και να χρυσίσουν ομοιόμορφα.
Τα βάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν. Σερβίρουμε ιδανικά με μουστάρδα ή κέτσαπ.
Καλή επιτυχία!