ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
- 200gr. βούτυρο λιωμένο
- 1700. ζάχαρη
- 1 αυγό ΛΑΔΑΚΗ
- 50ml χυμό λεμόνι
- 200 μαστίχα
- 20 ml ανθόνερο
- 1 βανίλια
- Ξύσμα λεμονιού
- 150ml γάλα
- 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι baking powder
- 600gr. αλεύρι ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ
Για το άλειμμα:
- 1 αυγό ΛΑΔΑΚΗ
- 2 κουταλιές νερό
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, την μαστίχα θρυμματισμένη με λίγη ζάχαρη, το ανθόνερο, την βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Βάζουμε στη συνέχεια το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αναμειγνύουμε μέσα στο αλεύρι την σόδα και το μπέικιν πάουντερ και ρίχνουμε σταδιακά μέσα στα υγρά. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες των 25 γραμ. και πλάθουμε τα τσουρεκάκια μας σε διάφορα σχέδια. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε με ένα πινέλο τα τσουρεκάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 15 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
Καλή επιτυχία!