ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΣΕ ΠΟΥΓΚΑΚΙΑ
Υλικά:
4 φύλλα χωριάτικο ΧΙΩΤΑΚΗ
100ml ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
500gr. αρνί μπούτι ξεκοκαλισμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
200gr. γιαούρτι
200gr. κεφαλοτύρι τριμμένο
100gr. κασέρι τριμμένο
Εκτέλεση:
2 αυγά
Ξύσμα λεμονιού
Αλάτι-πιπέρι
Αρχικά πλένουμε το αρνί πολύ καλά και μεταφέρουμε σε μία κατσαρόλα, αλατίζουμε και συμπληρώνουμε με αρκετό νερό.
Όταν αρχίζει να βράζει ξαφρίζουμε συνεχώς μέχρι να γίνει διάφανο το νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 45 έως 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το αρνί.
Μόλις είναι έτοιμο και έχει ψηθεί βγάζουμε σε μία πιατέλα και ψιλό-κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια, στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το δυόσμο, το γιαούρτι, το κεφαλοτύρι, το κασέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.
Κόβουμε το κάθε φύλλο σε 6 φυλλαράκια. Παίρνουμε ένα φυλλαράκι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τοποθετούμε πάνω άλλο ένα και ραντίζουμε ξανά.
Λαδώνουμε 12 φόρμες για μάφινς και τοποθετούμε τα δύο φύλλα. Βάζουμε στη μέση μία γενναία κουταλιά από τη γέμιση και γυρνάμε τα φύλλα που περισσεύουν. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα πουγκάκια. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε ζεστά. Καλή επιτυχία!