ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ
1/2kg μύδια
300γρ. ρύζι
80ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
80ml άσπρο κρασί
1 πιπεριά πράσινη
6 ντοματίνια
2 κουταλιές άνηθο
χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα λεμονιού
1lt ζωμό λαχανικών
αλάτι πιπέρι
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ρίχνουμε την πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ και τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί και να χυλώσει το ρύζι.
Όταν ρίξουμε την τελευταία ποσότητα του ζωμού προσθέτουμε και τα μύδια και ανακατεύουμε απαλά.
Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 4-5 λεπτά.
Τέλος βάζουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με λίγο έξτρα ωμό ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία!