ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΤΑΧΙΝΙ
100γρ. βούτυρο λιωμένο
180γρ. Καστανή ζάχαρη
150γρ. Ταχίνι με μέλι
1 αυγό
1 βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού
10 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
220γρ. αλεύρι
1/2 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
14 καρύδια
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο που έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την καστανή ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά με ένα μίξερ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι και το αυγό και χτυπάμε.
Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια,το σουσάμι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με την σόδα και το μπέικίν πάουντερ και προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα μαλακόζυμάρι.
Πλάθουμε με τα χέρια μας περίπου 14 μπάλες τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί
και τοποθετούμε στη μέση το μισό καρύδι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 15 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και σερβίρουμε.