ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΑΠΟ ΑΡΑΚΑ
1kg αρακά
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι δυόσμο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
150gr. φρυγανιά τριμμένη
αλάτι -πιπέρι
Για το πανάρισμα
200gr. καλαμποκάλευρο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τον αρακά και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλυφθεί. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά.
Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Βάζουμε στο multi το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το μαϊντανό και το δυόσμο, πολτοποιούμε και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Έπειτα ρίχνουμε σε δόσεις τον αρακά, πολτοποιούμε και μεταφέρουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Ζυμώνουμε πολύ καλά και καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Πλάθουμε σε μπιφτέκια περίπου 60 γραμμαρίων και περνάμε από όλες τις πλευρές μέσα στο καλαμποκάλευρο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα μπιφτέκια από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Μπορούμε διαφορετικά να ψήσουμε σε φούρνο. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
Μπορούμε να απολαύσουμε τα μπιφτέκια με ριζότο ή σαλάτα της επιλογής μας.
Καλή επιτυχία!