ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
200γρ. πετιμέζι
200γρ. ελαιόλαδο
200γρ. Χυμό πορτοκάλι
100γρ. ζάχαρη καστανή
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
600-800γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει για μαλακή ζύμη)
5-6 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού
Ξύσμα πορτοκαλιού
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις ή αέρα).
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το πετιμέζι , το ελαιόλαδο, το χυμό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης περίπου 30γρ. και ανοίγουμε στο χέρι μας, στο κέντρο βάζουμε 1/2 κουταλάκι του γλυκού πραλίνα.
Κλείνουμε τη ζύμη και πλάθουμε σαν μπαλάκι. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 15-18 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.
Καλή επιτυχία!