MAKARONIA ΣΥΖΟΥΜΑ
χρόνος προετοιμασίας
120΄
μερίδες
5΄
Συστατικα:
1kg κρέας
(ζυγούρι ή κατσίκα)
2lt νερό
500gr. μακαρόνια
Νo6 ή No10
Αλάτι
Ξυσμένο ανθότυρο
ή κεφαλοτύρι
ή γραβιέρα
Εκτελεση συνταγης
Κόβουμε το κρέας σε μέτριες μερίδες το πλένουμε και το βράζουμε με αρκετό νερό σε δυνατή
θερμοκρασία. Όταν αρχίσει να βράζει, ξαφρίζουμε συνεχώς.
Ρίχνουμε μια κουταλιά αλάτι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, ψήνουμε για 1,5 – 2 ώρες
ανάλογα με το κρέας. Αφαιρούμε το κρέας σε μια πιατέλα και αλατίζουμε ξανά.
Σουρώνουμε το ζωμό και τον ξανά βάζουμε να βράσει.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια και αφήνουμε να ψηθούν, θα πρέπει να είναι ζουμερά και αν χρειαστεί
προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Σε ένα πιάτο πασπαλίζουμε λίγο τυρί και σερβίρουμε τα μακαρόνια με ζωμό και ρίχνουμε
αρκετό τυρί. Ιδανικά τρώγονται ζεστά.
Καλή επιτυχία !!!