ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΡΑΚΑ
1kg αρακά
400γραμ. λιγκουίνι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές μαϊντανό
1 κουταλιά άνηθο
2 κομμάτια φλούδες λεμονιού
χυμό από μισό λεμόνι
60ml ελαιόλαδο
120γραμ. παρμεζάνα
40γραμ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
Αρχικά βράζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά.
Σουρώνουμε και μεταφέρουμε σε ένα πολυμηχάνημα και πολτοποιούμε.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε το πέστο, ρίχνουμε μέσα στο πολυμηχάνημα τα σκόρδα, τον μαϊντανό, το άνηθο, τις φλούδες λεμονιού, το χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα και το κουκουνάρι και πολτοποιούμε.
Αδειάζουμε το πέστο σε μία ευρύχωρη και βαθιά πιατέλα.
Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αρκετό αλατισμένο νερό για όσο χρόνο να γράφει συσκευασία.
Όταν είναι έτοιμα παίρνουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα και μεταφέρουμε πάνω στο πέστο.
Περιχύνουμε και με δύο μεγάλες κουτάλες από το νερό που έβρασα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα, λίγο ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή επιτυχία!