ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ
1 συσκευασία καλαμάρια κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
300 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας
300 γρ. κοφτό μακαρονάκι
50ml λευκό, ξηρό κρασί
80ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φύλλα βασιλικό
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα καλαμάρια για 2-3 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να βγάλουν τα υγρά τους.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και τον βασιλικό ψιλοκομμένο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό προσθέτουμε δύο κούπες ζεστό νερό και μαγειρεύουμε 8-9 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ζυμαρικό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο το φαγητό να σταθεί και σερβίρουμε.