ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΥΔΩΝΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ NUTS FOR SNACK
1kg κυδώνια καθαρισμένα
1kg ζάχαρη
800ml νερό
1 ξύλο κανέλα
6 καρφάκια γαρύφαλλο
2 κλωνάρια αρμπαρόριζα
1 λεμονί χυμό
100gr. αμύγδαλα ωμά NUTS FOR SNACK
Τεμαχίζουμε τα κυδώνια στα τέσσερα, τα καθαρίζουμε από τη φλούδα και τα σπόρια και τα κόβουμε σε μικρά μπαστουνάκια.
Αν έχουμε το κατάλληλο τρίφτη δεν χρειάζεται να τεμαχίσουμε το κυδώνι και να αφαιρέσουμε τα σπόρια,
τρίβουμε απλά γύρω γύρω.
Μην ανησυχείτε αν το κυδώνι σκουρύνει, να είστε σίγουροι ότι δεν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα του γλυκού μας.
Βάζουμε τα κυδώνια σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, ρίχνουμε την κανέλα, τα γαρύφαλλα και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά.
Αφού έχει κοχλάσει αν χρειαστεί αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τους αφρούς και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 10 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για μια μέρα να σταθεί το γλυκό για ν απάρει χρώμα.
Την επόμενη μέρα βάζουμε την αρμπαρόριζα και συνεχίζουμε το βρασμό, αυτή τη φορά σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δέσει.
Λίγο πριν το τέλος βάζουμε το χυμό λεμόνι και τα αμύγδαλα που έχουμε ασπρίσει.
Βλέπουμε αν έχει δέσει το γλυκό μας όταν το σιρόπι στάζει από την κουτάλα σε σταγόνες.
Με αυτό το τρόπο ψησίματος το γλυκό μας θα πάρει αυτό το βαθύ κόκκινο χρώμα, βεβαία σημασία έχει και η ωρίμανση του φρούτου.
Τέλος αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Καλή επιτυχία!