ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
500γρ. φιλέτο γλώσσας
Για το πέστο :
1 σκελίδα σκόρδο
50ml ελαιόλαδο
10 μεγάλα φύλλα βασιλικού
αλάτι πιπέρι
Για τη σάλτσα :
20 ml ελαιόλαδο
20 ντοματίνια
50ml λευκό κρασί
ξύσμα λεμονιού
χυμό από 1/2 λεμόνι
20γρ. λευκά αμύγδαλα θρυμματισμένα
αλάτι πιπέρι
Αρχικά αφήνουμε τα φιλέτα γλώσσας να ξεπαγώσουν σε ένα σουρωτό στο ψυγείο.
Σε ένα multi ή σε ένα γουδί ρίχνουμε το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και πολτοποιούμε.
Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε μία πιατέλα και περιχύνουμε με το πέστο, αλείφουμε με τα χέρια να πάει παντού.
Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 ως 20 λεπτά.
Στη συνέχεια βγάζουμε από το ψυγείο και φτιάχνουμε την σάλτσα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό σε μέτρια θερμοκρασία,
αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Τοποθετούμε τα φιλέτα μαζί με το πέστο, κλείνουμε με καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 15-20 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε ξύσμα λεμονιού και χυμό λεμονιού και θρυμματισμένα λευκά αμύγδαλα.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και ιδανικά το συνοδεύουμε με βραστό ρύζι.
Καλή επιτυχία!