ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ
Για τα γιουβαρλάκια
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
100γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κορν flower
1 κ.γ. μουστάρδα
1/2 κ.γ. ρίγανη
1 αυγό
20ml ελαιόλαδο
30ml νερό
αλάτι - πιπέρι
Για την κατσαρόλα
2 καρότα
1,5lt νερό
250γρ. ρεβίθια μουλιασμένα
50ml ελαιόλαδο
2 φέτες φρέσκο τζίντζερ (προαιρετικά )
αλάτι - πιπέρι
Για το αυγολέμονο
1 αυγό
χυμό από δυο λεμόνια
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. κορν flower
ξύσμα από λίγο τζίντζερ (προαιρετικά)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Από την προηγούμενη μέρα αφήνουμε τα ρεβίθια σε αρκετό νερό με μισό κουταλάκι αλάτι να μουλιάσουν. Αφού φουσκώσουν ξεπλένουμε καλά και κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το ρύζι, τον άνηθο, τη μουστάρδα, το αυγό, το κορν flower, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το νερό, το αλάτι με το πιπέρι και ζυμώνουμε πολύ καλά. Κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τα καρότα κομμένα σε φέτες και τα ρεβίθια και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά.
Βγάζουνε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος ενός καρυδιού. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ελαιόλαδο, το τζίντζερ και αλατοπίπερο και ρίχνουνε τα γιουβαρλάκια. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα γιουβαρλάκια.
Όταν είναι έτοιμα αποσύρουμε από τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Σε ένα Μπολ ρίχνουμε το ασπράδι από το αυγό και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Βάζουμε στη συνέχεια τον κρόκο και συνεχίζουμε να χτυπάμε, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, την μουστάρδα, το κορν flower,το ξύσμα τζίντζερ, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Παίρνουμε ζωμό από την κατσαρόλα και ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μπολ ανακατεύοντας συνεχώς απαλά. Περιχύνουμε το αυγολέμονο μέσα στο φαγητό και ανακινούμε κυκλικά την κατσαρόλα να πάει παντού. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!