ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ TRATA
Υλικά
4 μεσαίες ντομάτες
2 πράσινες πιπεριές
2 πιπεριές φλωρίνης
2 κολοκυθάκια
Για τη γέμιση
2 συσκευασίες τόνο τράτα σε ελαιόλαδο ή καπνιστό 100γρ.
1 ξερό κρεμμύδι
80ml ελαιόλαδο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
χυμό από 1 λεμόνι
ρύζι, αλάτι, πιπέρι ζάχαρη
Για το ταψί
100ml ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι νερό
Πλένουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Κόβουμε τα καπάκια τους και τα αδειάζουμε με ένα κουταλάκι ή το ειδικό εργαλείο της σάρκας.
Τις ντομάτες θα πρέπει να τις πασπαλίσουμε εσωτερικά με λίγη ζάχαρη. Ξύνουμε στον χοντρό τρίφτη ή ψιλοκόβουμε την γέμιση των λαχανικών σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο.
Ρίχνουμε το ρύζι, τον τόνο, το δυόσμο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα μπαχαρικά και τέλος το ελαιόλαδο και το χυμό λεμόνι.
Ανακατεύουμε καλά και αρχίζουμε να γεμίζουμε τα λαχανικά έως τα 3/4. Στο ταψί, αλατίζουμε εξωτερικά λίγο τα λαχανικά και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και μισό φλιτζάνι νερό.
Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για μια ώρα. 15 λεπτά πριν ετοιμαστεί το φαγητό μας, ξεσκεπάζουμε για να πάρει ωραίο χρώμα.
Καλή επιτυχία