ΓΑΡΔΟΥΜΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
1 κιλό γαρδουμάκια
100ml ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
100ml λευκό κρασί
½ ματσάκι άνηθο
2 αυγά
2 λεμόνια
αλάτι πιπέρι
Πλένουμε καλά τα γαρδουμάκια και αφήνουμε να σουρώσουν.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε μέχρι να σοταριστεί καλά. Προσθέτουμε τα γαρδουμάκια, σοτάρουμε και αλατίζουμε.
Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τον άνηθο και μια κούπα ζεστό νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου μια ώρα.
Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό λεμόνι και ζωμό από το φαγητό. Περιχύνουμε το αυγολέμονο και ανακινούμε κυκλικά τη κατσαρόλα ώστε να πάει παντού. Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό για 10 λεπτά να μελώσει πριν σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!