ΦΑΒΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
250gr. φάβα
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές δυόσμο
1 κουταλιά μαϊντανό
150gr. φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
αλάτι ,πιπέρι
αλεύρι σκληρό
(για το πασπάλισμα)
ελαιόλαδο
(για το τηγάνισμα)
Βράζουμε τη φάβα με 4 φλιτζάνια κρύο νερό. Μόλις πάρει βράση, ξαφρίζουμε, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και προσέχουμε να μην μας κολλήσει. Δεν συμπληρώνουμε νερό ούτε ανακατεύουμε.
Όταν είναι έτοιμη, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
Τη βγάζουμε από το ψυγείο και αδειάζουμε τυχόν νερό που θα έχει μαζευτεί στην επιφάνεια.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα αρωματικά, το αυγό, τα μπαχαρικά και στο τέλος τη φρυγανιά και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα περνάμε από το αλεύρι και από τις δυο πλευρές.
Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία !