ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΑΡΟΣΙΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
350gr. φασόλια γίγαντες
700gr. σπανάκι καθαρισμένο
150ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσσα κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά Φλωρίνης
8 ντοματίνια
1/2 ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
100ml λευκό κρασί
4 φύλλα δάφνης
1/2 κ.γ γλυκιά πάπρικα
1/2 κ.γ καυτερή πάπρικα
αλάτι πιπέρι
Για το σερβίρισμα
φέτα θρυμματισμένη
Σε ένα μπολ μουλιάζουμε τους γίγαντες από την προηγούμενη το βράδυ,
την επόμενη μέρα τους ξεπλένουμε, τους βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα, συμπληρώνουμε με αρκετό νερό, ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμοι σουρώνουμε και κρατάμε μία κούπα που το ζωμό.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το σπανάκι αλατίζουμε ελαφριά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε την πιπεριά κομμένη σε φέτες, τα ντοματίνια κομμένα στην μέση, το μάραθο ή τον άνηθο, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Αδειάζουμε τους γίγαντες σε ένα ταψί και περιχύνουμε πάνω το σπανάκι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο καθώς και το ζωμό που έχουμε κρατήσει και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Αφού ψηθεί σερβίρουμε με θρυμματισμένη φέτα.
Καλή επιτυχία!