ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΪΚ ΒΑΝΙΛΙΑ
250γραμ. βούτυρο
300γραμ. ζάχαρη
5 αυγά
3 βανίλιες
200ml γάλα εβαπορέ
500γραμ. φαρίνα ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ
Σε ένα μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε για 10 λεπτά τουλάχιστον μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
Στη συνέχεια σε ένα πιάτο σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι, τα προσθέτουμε μέσα στο μίξερ σε δύο δόσεις ανακατεύοντας πολύ καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις βανίλιες, το μισό γάλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι αφού πρώτα έχουμε κοσκινίσει, το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και στρώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 45 έως 50 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Καλή επιτυχία!