ΧΤΑΠΟΔΟΠΙΛΑΦΟ
1,5-2kg χταπόδι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
100ml κόκκινο κρασί
1 κουταλιά πελτέ
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
3 φύλλα δάφνης
1 ξύλο κανέλας
αλάτι, πιπέρι
400gr. ρύζι καρολίνα
Πλένουμε το χταπόδι, κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και αφήνουμε να σουρώσει.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κομμάτια από το χταπόδι.
Σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα, σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν
τα υγρά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε
και ρίχνουμε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά.
Ρίχνουμε μια κούπα ζεστό νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το χταπόδι.
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε σταδιακά 3
κούπες ζεστό νερό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ψηθεί και να χυλώσει το ρύζι.
Ξύνουμε φρέσκο πιπέρι, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 10' πριν σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία !